GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatásaGINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása

Kedvezményezett neve: Stagnum Kft.
Projekt címe: Stagnum Kft. technológiai fejlesztése gépbeszerzésen keresztül
Szerződött támogatás összege: 9.954.000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 70 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-06355

A Stagnum Kft. székhelyén, a Zomba belterület 27. hrsz. alatt, zöldterület-kezelési tevékenységét fejleszti a GINOP-1.2.9-20-2021 támogatás jóvoltából.

Beszerzett eszközök:
- Vermeer SC30 TX tuskóaprítógép
- Caravaggi BIO 235 professzionális aprítógép
- Caravaggi Bio 90 professzionális aprítógép

Mindegyik gép ideális közintézmények, önkormányzatok, önkormányzati intézmények zöld hulladékának hatékony, gyors feldolgozására. A nagy teljesítményű gép alkalmas egyenes szálas és lombos anyagok aprítására is. Az eszközök beszerzése révén vállalkozásunk olyan tevékenységét tudja fejleszteni, mellyel vállalkozásunk piaci pozícióját erősíti meg. A fejlett, professzionális gépek használatával, csökkennek más településekhez (városok) képest a területi különbségek, vállalkozásunk felzárkózhat a térségben működő, hasonló tevékenységet végző vállalkozásokhoz. Fejlesztésünk révén erősödik a helyi gazdaság, valamint vállalkozásunk növekedési potenciálja is javul. A fejlett gépparknak köszönhetően erősödik a gazdasági teljesítményünk, eszközparkunk megfelel majd a mai kor elvárásainak. Funkciójuknál fogva rendszeres feladatokat ellátása is lehetséges, mellyel hosszútávon biztosítják vállalkozásunk bevételeit, ezáltal vállalkozásunk fenntarthatóságát.

A fejlesztés megalapozottsága: vállalkozásunk a több lábon állás érdekében a zöldterület-kezelési tevékenységét erősíti meg a beruházással. A környezetszennyező égetés helyett cégünk ledarálja és komposztálhatóvá teszi a zöld hulladékot, kezelhető, környezetbarát darálékká átalakítva. Beszerzett ágdarálóink ágakat, gallyakat dolgoznak fel. A kisebb teljesítményű ágdaráló könnyebben mobilizálható, alacsonyabb fogyasztású gép, mely a kisebb munkákhoz elegendő lesz. A nagy teljesítményű ágdaráló a vontatható alváznak köszönhetően könnyen a munkaterületre telepíthető, nagyobb átmérőjű ágak, nagyobb terjedelmű ágak, gallyak összeaprítására alkalmas. Az önjáró tuskómaró a szilárd burkolatú járda, térkövezett rész vagy épület közvetlen közelében maradt tuskókat tudja a föld felszíne alatt 20-30 cm-rel lemarni, ahol már nem jelent akadályt sem a gyalogos, sem az esetleges gépjárműforgalomnak.

Összességében zöldterület-kezelés tevékenységünket egy új szintre emelhetjük, hosszú távú szerződéseket köthetünk, biztosítva a rendszeres árbevételt. Növekvő árbevételeinknek köszönhetően további fejlesztéseket tudunk majd megvalósítani. Vállalkozásunk folyamatosan keresi a fejlődési lehetőségeket, melyet most a több lábon állással együtt kíván megvalósítani. A zöldterület-kezelés tevékenység fejlesztésével diverzifikáljuk a fő tevékenységünkkel járó természetes üzleti kockázatot.